2017. október 9., hétfő

Tonhalas, lazacos tészta (vöröslencséből készült tészta)

Hasonló tonhalas szószt ettünk az Esprit üzlet kajás részlegén, nagyon megtetszett, bár én is készítettem hasonlót régebb, ez egy kicsit másabb. S mivel igyekszem minnél egészségesebben étkezni, most vöröslencséből készült tésztát főztem ki hozzá.


Hozzávalók (3 - 4 személy részére): kb 40 dkg  jó minőségű dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 10 dkg füstölt lazac, 15 dkg gomba, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 3 – 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor, 20 dkg vöröslencséből készült tészta.
 Elkészítése: A tonhalat és a kukoricát leszűrjük. A finomra aprított hagymát a felforrósított olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpirítjuk, hozzáadjuk a tonhalat, a kukoricát, a kis darabokra vágott füstölt lazacot, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk felforrósodni, hozzáöntjük a tejszínt, néhány perc alatt besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaport. A vöröslencséből készült tésztát enyhén sós vízben, 2 – 3 evőkanál olívaolajat hozzáadva fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük.

Nincsenek megjegyzések: