Hozzávalók (3 - 4 személy részére): kb 40 dkg jó minőségű dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 10 dkg füstölt lazac, 15 dkg gomba, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 3 – 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor, 20 dkg vöröslencséből készült tészta.
2017. október 9., hétfő
Tonhalas, lazacos tészta (vöröslencséből készült tészta)
Hasonló tonhalas szószt ettünk az Esprit üzlet kajás részlegén, nagyon megtetszett, bár én is készítettem hasonlót régebb, ez egy kicsit másabb. S mivel igyekszem minnél egészségesebben étkezni, most vöröslencséből készült tésztát főztem ki hozzá.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): kb 40 dkg jó minőségű dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 10 dkg füstölt lazac, 15 dkg gomba, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 3 – 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor, 20 dkg vöröslencséből készült tészta.
Elkészítése: A tonhalat és a kukoricát leszűrjük. A finomra aprított hagymát a felforrósított olívaolajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megpirítjuk, hozzáadjuk a tonhalat, a kukoricát, a kis darabokra vágott füstölt lazacot, sózzuk, borsozzuk, hagyjuk felforrósodni, hozzáöntjük a tejszínt, néhány perc alatt besűrítjük, végül hozzáadjuk a finomra aprított kaport. A vöröslencséből készült tésztát enyhén sós vízben, 2 – 3 evőkanál olívaolajat hozzáadva fogkeményre (al dente) főzzük, leszűrjük.
Hozzávalók (3 - 4 személy részére): kb 40 dkg jó minőségű dobozos tonhal, 15 dkg dobozos édes csemege kukorica, 10 dkg füstölt lazac, 15 dkg gomba, 1 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 3 dl főzőtejszín, 3 – 4 evőkanál olívaolaj, só, bors, kis csokor kapor, 20 dkg vöröslencséből készült tészta.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése