2017. október 24., kedd

Mandulalisztes, fügés sütemény

Először próbáltam ki életemben a mandulalisztet, annyit tapasztaltam, hogy a sütemény hosszabb ideg sül készre és hamarabb megég. De nagyon finom lett, ha nem is annyira mutatós.


Hozzávalók (egy hosszúkás piteformához): 5 tojás, 15 dkg barna cukor, 30 ml olaj, 1 dl tej, 30 dkg mandulaliszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 3 füge, pici só.
Elkészítése: A cukrot elsodorjuk a tojással, lassanként kavargatva hozzáadjuk az olajat és a tejet. A sütőport, a sót, elvegyítjük a mandulaliszttel, és a folyékony masszához adjuk, simára kavarjuk. Végül hozzákavartam a mákot is. Sütőpapírral bélelt formába öntjük, ráhelyezzük a cikkekre vágott nektarint, és 180 fokra előmelegített sütőben,  kb. 35 - 40  percig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd.

Megjegyzés: Ha a teteje túlságosan pirulna, fedjük le alufóliával.

Nincsenek megjegyzések: