Hozzávalók ( 2- 3 személy részére): 2 dl vöröslencse, 1
hagyma, 4 – 5 cikk fokhagyma, ízlés szerinti szárított oregano, bazsalikom,
petrezselyemzöld, só, bors, 4 – 5 evőkanál paradicsompüré, 5 dkg reszelt
parmezán, friss bazsalikom, kevés olaj.
Elkészítése: A finomra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre
dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a fűszereket, a sót, a vöröslencsét, pár
percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel ami jól ellepi, kb 10 perc alatt
puhára pároljuk, ha szükséges még pótoljuk a vizet. Amikor megpuhult hozzáadjuk
a paradicsompürét, a parmezánt, összeforraljuk.
Megjegyzés: Pirítóssal tálaljuk, de tükörtojást, sült
kolbászt is tálalhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése