2017. január 16., hétfő

Tésztás céklasaláta

Fini, fini céklasali rózsaszínű és fehér céklából :) Imádjuk a céklát :)


Hozzávalók: (2 személy részére): 2 közepes cékla (nálam egy fehér és egy rózsaszínű), 2 krumpli, 4 savanyú uborka, 3 evőkanál csemegekukorica, 5 dkg telemea sajt, 6 cikk fokhagyma, 10 dkg száraztészta, kis csokor kapor, só, bors, 3 evőkanál citromlé, 3 - 4 evőkanál olívaolaj.
Elkészítése:

  1. A céklát és a krumplit alufóliába csomagoljuk, a sütőben megsütjük, meghámozzuk.
  2. A meghámozott céklát és krumplit kis kockákra vágjuk.
  3. A savanyú uborkát szintén kis kockákra vágjuk.
  4. A céklát, a krumplit, a savanyú uborkát egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a csemegekukoricát, a kis kockákra vágott telemeát.
  5. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
  6. A többi hozzávalóhoz tesszük a kihűlt tésztát, az áttört fokhagymát, az olívaolajat, a citromlét, a finomra aprított kaprot, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.

2 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Köszi, köszi! Vacsora lesz belőle! 😊

Kati írta...

Horváth Emerencia, egészségetekre! :)