2017. január 26., csütörtök

Fahéjas, csokoládés szívecskék

Fahéjas keksz újra, most csokoládéval bevonva, színes cukorkával diszítve :)


Hozzávalók: 25 dkg liszt, 13 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 3 evőkanál fahéj, 1 tojás, kevés citromhéj, pici só.  A csokoládémázhoz: 10 dkg keserű csokoládé, 1 evőkanál olaj. Továbbá színes diszítő cukorkák.
Elkészítése:
A margarint elmorzsoljuk a fahéjjal elkevert liszttel, a cukorral, a citromhéjjal, a sóval, majd hozzáadva a tojást puha tésztát gyúrunk belőle. A tésztát késfok vastagra kinyújtjuk, szív formákkal kivagdaljuk, előmelegített sütőben, alacsony hőfokon, 8 - 10 perc alatt megsütjük. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, hozzákavarjuk az olajat, a kekszeket óvatosan belemártjuk, megszórjuk diszítő cukorkával, hagyjuk megdermedni.

1 megjegyzés:

Monika írta...

Hűűűűűűű!