Hozzávalók (2 személy részére): 2 közepes cékla, 3 dkg telemea vagy feta sajt, 6+1 cikk fokhagyma, kis csokor friss kapor, só, bors, 2 – 3 evőkanál olívaolaj, 2 – 3 evőkanál citromlé, 15 dkg krémsajt, 1 teljes kiőrlésű, magos bagett (kifli).
Elkészítése: A céklát alufóliába csomagoljuk, a sütőben megsütjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A céklához hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott telemeát vagy fetát, a finomra aprított fokhagymát és kaprot, az olívaolajat, a citromlét, a sót, a borsot, összekavarjuk. A bagettet felszeleteljük, száraz serpenyőben megpirítjuk, megkenjük egy meghámozott cikk fokhagymával, pici olívaolajjal, krémsajttal, majd ráhalmozzuk a céklát. Azonnal fogyasztjuk.
3 megjegyzés:
Guszta és szép a kép is. Ezek a színek, hmmm... :) Puszik! xxx
Noryta, köszi, nagyon finom :) Puszik neked is :)
Köszönjük szépen a finom receptet, fogok készíteni
Megjegyzés küldése