2016. szeptember 10., szombat

Burduffal rakott krumpli

Egy egyszerű, mégis nagyszerű egytálétel :) Akár maradék krumpliból is elkészíthetjük.


Hozzávalók (2- 3 személy részére): 60 dkg krumpli, 20 dkg pikáns kolbász, 20 dkg burduf túró, 5 dkg vaj, 5 teáskanál tejföl, só, bors, néhány karika csípős paprika, néhány szál petrezselyemzöld.
Elkészítése: A krumplit héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, vékony karikára vágjuk. Egy hőálló tál alját kikenjük vajjal, elterítjük benne a krumpli felét, rámorzsoljuk a burduf túró felét, rászórjuk a kolbász felét kis karikára vágva, sózzuk, borsozzuk, teszünk rá néhány vajforgácsot. Erre ráterítjük a megmaradt krumplit, burduf túrót, kolbászt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk néhány vajforgáccsal, rákanalazzuk a tejfölt, előmelegített sütőben, közepes hőfokon addig sütjük, míg a kolbász és a burduf megpirul. Az utolsó 5 percben a tetejére szórjuk a csípőspaprikát.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta lett, ilyen túróról még nem is hallottam :-)

Kati írta...

Katalin, a burduf túró nagyon hasonlít a juhtúróhoz, érett, gomolyasajtból készűlt termék, amit sóznak és gyúróhengereken szemcsementessé gyúrják, simítják, majd hűvős helyen érlelik, vagy száraz, langyos füstőlőben füstőlik.