2015. szeptember 30., szerda

Rizottó almás sertésraguval

Fini :)


Hozzávalók (2 személyre): a raguhoz: 3 nagyobb hagyma, 25 dkg  sertéscomb, 2 alma, só, 3 – 4 evőkanál olaj.  A rizottóhoz: 17 dkg szép gömbölyded szemű rizs (vagy rizottónak való rizs), 1 hagyma, fél dl fehérbor, fél liter húsleves (vagy zöldségleves),1 evőkanál citromlé, 10 dkg reszelt parmezán, só.

Elkészítése: A hagymát meghámozzuk, hosszúkásra szeleteljük , megdinszeljük az olajon. A sertéshúst csíkokra vágjuk, a megdinsztelt hagymához adjuk, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, majd kevés vizet adva hozzá, puhára pároljuk. Ha szükséges még pótoljuk a vizet közben. Amikor a hús teljesen megpuhult, hozzáadjuk a megmosott, héjastól kockára vágott almát, csak addig pároljuk együtt míg az alma roppanós lesz, nem fő szét. A  finomra aprított hagymát kevés felforrósított olajon üvegesre dinszteljük, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a rizst, picit átforgatjuk az olajon amíg fehéredni kezd, sózzuk, hozzáöntjük a fehérbort, addig kavargatjuk, míg az alkohol elpárolog, a bort felissza a rizs, ezután fokozatosan adjuk hozzá a húslevest, egyszerre csak annyit, amennyit 5 - 6 perc alatt beszív a rizs. Amikor a rizs megpuhult, de nem szétfőtt hozzákavarjuk a parmezánt . A ragut a rizottóval tálaljuk, kínálhatunk még mellé citromszeleteket.

1 megjegyzés:

fuat gencal írta...

Merhabalar, muhteşem görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.