Hozzávalók (4 személy részére): a tésztához: 30 dkg liszt, 3 – 4 evőkanál olaj, só. A
töltelékhez: 20 dkg savanyú káposzta, 1 paprika, kis csokor
petrezselyem, bors, pirospaprika. A sütéshez olaj.
Elkészítése: A savanyú káposztát jól lecsorgatjuk,és a
vékony szeletekre vágott paprikával együtt megpároljuk, megszórjuk a
pirospaprikával, borssal és a finomra aprított petrezselyemzölddel. Egy tálban elhelyezzük a lisztet, sózzuk, és
egy kevés vízzel jól összegyúrjuk, majd beledolgozzuk az olajat is.
Almanagyságú darabokra szaggatjuk a tésztát, 15 percig pihentetjük, majd kézzel
vékony lappá nyújtjuk őket. A kinyújtott
tészta szélét megrakjuk káposztával, feltekerjük, majd behajlítjuk spirál
alakba, forró olajban mindkét oldalán átsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése