Hozzávalók (4 személy részére): 10 szilva, 3 közepes alma, 1 kisebb gerezd mag nélküli
szőlő, 3 gyümölcsös teafilter, 1 fahéjrúd, 1 csillagánizs, 1 – 2 szál menta,
pici só, 4 – 5 evőkanál barna cukor, 1, 5 dl tejszín, 2 – 3 evőkanál citromlé.
Elkészítése: Kb
1, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk a gyümölcsös
teafiltereket, a meghámozott, kockára vágott almát, a fahéjrúdat, a
csillagánizst, a sót, 5 percig együtt főzzük, ekkor a teafiltereket
eltávolítjuk, hozzáadjuk a kimagozott kettőbe vágott szilvát, a leszemelt
szőlőt, 2 – 3 percig együtt főzzük. Amikor a gyümölcsök megpuhultak
hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, besűrítjük, a cukorral és a
citromlével ízesítjük.
Behűtve tálaljuk,
tálaláskor megszórjuk finomra aprított mentalevéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése