Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 1 kg savanyú (sarvalt)káposzta,
1 hagyma, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A
hagymát megdinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk a lecsepegtetett
savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, vizet töltünk rá, puhára pároljuk.
Megjegyzés: Sült szalonnával, kolbásszal tálalva önálló
fogásként is tálalhatjuk, de sült húsok mellé. Köretként is kiváló. Ha a
képoszta már nagyon savanyú mossuk át tiszta vízben, akár többször is. Ha a
savanyú káposztánk csombor és kapor nélkül készült, adjunk a káposztához egy
kis csokorral ezekből is.
1 megjegyzés:
Ezt mi is nagyon szeretjük :) Mi csombor és fahéj nélkül esszük, fokhagymát rakok bele. :) Ha tudom,jó szárazra piritom, és akkor igazi köret. Nagy keletje van nálunk is :)
Megjegyzés küldése