2015. szeptember 23., szerda

Almás, fahéjas zabpehely szelet (Flapjack)

Az angol neve flapjack ennek  süteménynek, náluk igazi hagyománya van, többféle ízesítésben is készítik. Egyszerű és nagyszerű süti, egészséges is, kiváló reggeli munkahelyre, suliba.



Hozzávalók (kb 12 szelethez): 25 dkg zabpehely, 4 alma, 12 dkg vaj, 4 evőkanál barna cukor, 3 evőkanál  juharszirup, 2 evőkanál  fahéj. A diszítéshez, tálaláshoz: 1 alma, 3 evőkanál juharszirup.
Elkészítése: A vajat, a cukrot, a juharszirupot egy serpenyőben megolvassztjuk, levesszük a lángról. Hozzákavarjuk a zabpelyhet és a fahéjat, valamint a héjastól lereszelt almát. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35 – 40 percig sütjük.míg a teteje aranybarna lesz. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd egyetlen mozdulattal kiborítjuk, vigyázva ne törjön el, vizes késsel téglalap alakúra szeleteljük.  Zárható dobozban, papírral rétegezve, 2 – 3 napig hűtőben tárolhatjuk. Ha diszíteni szeretnénk, 1 almát meghámozva cikkekre vágunk, a juharszirupot felforrósítve kissé karamellizáljuk benne, majd a szeletek tetejére helyezzük.

1 megjegyzés:

fuat gencal írta...

Merhabalar, ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

Saygılar.