Hozzávalók(4 – 5
személy részére): 40 dkg
csirkemell, 60 dkg gomba, 2
kisebb sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, só, bors, kis csokor kapor, 2 dl
tejföl, 1 evőkanál liszt, 3 – 4 evőkanál olaj.
Elkészítése: A
zöldséget meghámozzuk, megmossuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát
finomra aprítjuk. A felforrósított olajon az előkészített zöldségeket
megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, fehéredésig
pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, együtt dinszteljük, míg a gomba
levet ereszt, ekkor feltöltjük 2 liter langyos vízzel, sózzuk, borsozzuk,
felforraljuk, együtt főzzük míg a hús és a gomba is megpuhul. A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel,
hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül megszórjuk a finomra
aprított kaporral.
Tálaláskor még
kínálhatunk tejfölt hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése