2015. szeptember 2., szerda

Kapros gombaleves

Gomba minden formában jöhet :) Levesben is :)

 

Hozzávalók(4 – 5 személy részére): 40 dkg csirkemell, 60 dkg gomba, 2 kisebb sárgarépa, 1 petrezselyem, 1 hagyma, só, bors, kis csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 3 – 4 evőkanál olaj.
Elkészítése: A zöldséget meghámozzuk, megmossuk, apró lyukú reszelőn lereszeljük, a hagymát finomra aprítjuk. A felforrósított olajon az előkészített zöldségeket megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is, együtt dinszteljük, míg a gomba levet ereszt, ekkor feltöltjük 2 liter langyos vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, együtt főzzük míg a hús és a gomba is megpuhul.  A tejfölt csomómentesre kavarjuk a liszttel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. Végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.

Tálaláskor még kínálhatunk tejfölt hozzá.


Nincsenek megjegyzések: