Hozzávalók (2 személy részére): 18 dkg színes rizs, 25 dkg
csirkemell,2 hagyma, 60 dkg kelkáposzta,
kevés olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A színes rizst előző este beáztatjuk. 1 finomra aprított hagymát megdinsztelünk az
olajon, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt rizst, felöntjük annyi vízzel ami
ellepi, sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk.
A másik hagymát szintén finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük,
hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, sózzuk,
borsozzuk, pici vizet töltünk rá, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A
kelképosztát keskeny csíkokra vágjuk, a megpirult húshoz adjuk, és csak addig
pároljuk, míg a káposzta roppanós lesz. Végül hozzákeverjük a megpárolt rizset,
összeforrósítjuk.
Megjegyzés: A színes rizs fehér, vörös (red cargo), barna és
fekete rizs, valamint mungobab keveréke. A színes rizsnek több fővés kell,
mivel hántolatlan, kb 30 perc. Mi magunk is készíthetünk színes rizskeveréket,
hiszen nagyobb áruházak polcain már itthon is megtalálhatóak a különféle színes
rizsek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése