2015. szeptember 25., péntek

Csirkemelles, kelkáposztás színes rizs

És ismét a finom, színes rizs :)


Hozzávalók (2 személy részére): 18 dkg színes rizs, 25 dkg csirkemell,2 hagyma,  60 dkg kelkáposzta, kevés olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A színes rizst előző este beáztatjuk.   1 finomra aprított hagymát megdinsztelünk az olajon, hozzáadjuk a beáztatott, leszűrt rizst, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, sózzuk, alacsony lángon puhára pároljuk, ha szükséges a vizet pótoljuk. A másik hagymát szintén finomra aprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, pici vizet töltünk rá, puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.  A  kelképosztát keskeny csíkokra vágjuk, a megpirult húshoz adjuk, és csak addig pároljuk, míg a káposzta roppanós lesz. Végül hozzákeverjük a megpárolt rizset, összeforrósítjuk.


Megjegyzés: A színes rizs fehér, vörös (red cargo), barna és fekete rizs, valamint mungobab keveréke. A színes rizsnek több fővés kell, mivel hántolatlan, kb 30 perc. Mi magunk is készíthetünk színes rizskeveréket, hiszen nagyobb áruházak polcain már itthon is megtalálhatóak a különféle színes rizsek.

Nincsenek megjegyzések: