2015. szeptember 14., hétfő

Szilvás csirkecomb

Mi szeretjük így is, lassan aktuális lesz :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 csirke felsőcomb, 10 – 15 szilva, só, bors, 1 teáskanál fahéjpor, 2 csillagánizs, 2 – 3 evőkanál olaj.  A körethez: 1 borospohár rizs, 1 csillagánizs, pici só.

Elkészítése: A csirkecombot alaposan megmossuk, előkészítjük. A combokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fahéjjal,hozzáadjuk a csillagánizst, fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajon, majd kevés vizet töltve rá puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sült hozzáadjuk a kimagvalt, kettőbe vágott szilvát, 5 perc alatt összeforraljuk.  Közben elkészítjük a rizst is, a felforrósított olajon picit megpirítjuk a csillagánizst, majd hozzáadjuk a rizst, sózzuk, felöntjük 2, 5 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.

3 megjegyzés:

Roza írta...

Kati, nagyon guszta lett az ételed!

Katalin írta...

Micsoda mennyei eledel :-)

csipike írta...

Nagyon nagyon finom!!!!! :-)