Hozzávalók (2 személy részére): 4 csirke felsőcomb, 10 – 15 szilva, só, bors, 1 teáskanál
fahéjpor, 2 csillagánizs, 2 – 3 evőkanál olaj. A körethez: 1 borospohár rizs, 1 csillagánizs,
pici só.
Elkészítése: A
csirkecombot alaposan megmossuk, előkészítjük. A combokat sózzuk, borsozzuk,
megszórjuk a fahéjjal,hozzáadjuk a csillagánizst, fehéredésig pirítjuk a
felforrósított olajon, majd kevés vizet töltve rá puhára pároljuk, majd
zsírjára sütjük. Amikor a hús megpuhult, zsírjára sült hozzáadjuk a kimagvalt,
kettőbe vágott szilvát, 5 perc alatt összeforraljuk. Közben elkészítjük a rizst is, a
felforrósított olajon picit megpirítjuk a csillagánizst, majd hozzáadjuk a
rizst, sózzuk, felöntjük 2, 5 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
3 megjegyzés:
Kati, nagyon guszta lett az ételed!
Micsoda mennyei eledel :-)
Nagyon nagyon finom!!!!! :-)
Megjegyzés küldése