Hozzávalók : a tésztához: 40 dkg liszt, 20 dkg cukor, 24 dkg
szobahőmérsékletű, lágy vaj, 6 evőkanál tej, 2 evőkanál kakaó, , 4 tojás, , 2 tasak
vaníliás cukor, 3 teáskanál sütőpor. A
töltelékhez: 8 dl tejszín, 20 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 1
tasak vaníliás cukor. A mázhoz: 10 dkg
csokoládé, 4 dkg vaj.
Elkészítése: A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral
fehéredésig verjük, hozzáadjuk a lágy vajat és ezzel is habosra dolgozzuk, majd
hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet valamint a kakaót. Simára
kavarjuk majd a masszát kétfele osztva sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes
hőfokon, kb 15 perc alatt két lapot sütünk. A 20 dkg csokoládét a 2 dkg vajjal
felolvasztjuk, vigyázva, hogy ne főjjön fel.
5 dl tejszínt a felolvasztott, langyos csokoládéval kemény habbá verjük.
A megmaradt 3 dl tejszínt szintén kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, majd
hozzákavarjuk a mézet. Az egyik lapot megkenjük a csokis tejszínhabbal, majd
rásimítjuk a mézes tejszínhabot, ráhelyezzük a másik lapot, óvatosan kissé
megnyomkodjuk. A csokit a vajjal felolvasztjuk a sütemény tetejére simítjuk. A
süteményt kockára vágva tálaljuk. Tálalásig
a hűtőben tároljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon szép és biztos nagyon finom is! Még nem sütöttem ezt a fajta süteményt pedig nagyon szeretem.Biztos örülni a család ha meglepném őket vele. Elmentem a receptedet mert nagyon tetszik!
Én is úgy tettem,mit Éva. :) Hamarosan búcsú lesz a faluba, meglepem a családot! Köszi!
Az egyik kedvencem a Rigó Jancsi , nagyon jól néz ki amit bemutattál , nálunk egy kicsit másképpen készül , a tésztájába darált mogyoró kerül , úgy is nagyon finom !
Megjegyzés küldése