2015. szeptember 17., csütörtök

Különleges királyrákos tészta

És legyen egy kis különlegesség is :) Mert itt Londonban minden megtalálható :) Ha esetleg hozzájuttok, ki ne hagyjátok.


Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg száraztészta, 20 dkg tisztított királyrák, 15 dkg friss ázsiai gombakeverék (shimejii gomba, enoki gomba, osztrigagomba), 2 cikk fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 lime kiszorított leve, só, bors, 3 dl főzőtejszín, 1 evőkanál olívaolaj.

Elkészítése: A finomra aprított fokhagymát megdinszteljük a vaj felén, hozzáadjuk a rákot, sózzuk, borsozzuk, 3 – 4 perc alatt megpirítjuk, rácsepegtetjük a lime levének felét.   A megmaradt vajon megpirítjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd a rákhoz adjuk, kissé összeforgatjuk, felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megmaradt limelevet, besűrítjük.  A tésztát enyhén sós vízben fogkeményre főzzük, leszűrjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk, majd a szósszal tálaljuk.

1 megjegyzés:

fuat gencal írta...

Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.