Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg száraztészta, 20 dkg tisztított királyrák, 15 dkg friss
ázsiai gombakeverék (shimejii gomba, enoki gomba, osztrigagomba), 2 cikk
fokhagyma, 5 dkg vaj, 1 lime kiszorított leve, só, bors, 3 dl főzőtejszín, 1
evőkanál olívaolaj.
Elkészítése: A finomra
aprított fokhagymát megdinszteljük a vaj felén, hozzáadjuk a rákot, sózzuk,
borsozzuk, 3 – 4 perc alatt megpirítjuk, rácsepegtetjük a lime levének
felét. A megmaradt vajon megpirítjuk a
gombát, sózzuk, borsozzuk, majd a rákhoz adjuk, kissé összeforgatjuk, felöntjük
a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megmaradt limelevet, besűrítjük. A tésztát enyhén sós vízben fogkeményre
főzzük, leszűrjük, 1 evőkanál olajjal összeforgatjuk, majd a szósszal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Megjegyzés küldése