Ezt a süteményt Édesanyám sütötte, az ő ügyességét dícséri, nagyon, de nagyon finom volt :)
Hozzávalók( 26*36 cm-es tepsihez ): A laphoz: 6 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 10 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 2 dl tej. A krémhez: 6 tojássárgája, 2 tasak vaníliás puding, 4 evőkanál liszt, 15 evőkanál cukor, 7 dl tej, 25 dkg margarin, 2 dl habtejszín. A diszítéshez: 5 dkg kókuszreszelék.
Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a cukrot és a kókuszreszelékkel valamint a sütőporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt megsütjük. Miután a tészta megsült meglocsoljuk a felforrósított tejjel. A krémhez a pudingot, a lisztet, a cukrot összekavarjuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd 2 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzákavarjuk a pudingos, tojássárgás tejet, sűrű pudingot főzünk, hagyjuk kihűlni. A margarint krémesre kavarjuk, majd egy mixer segítségével a pudinghoz dolgozzuk. A tejszínt felverjük és szintén a krémhez kavarjuk. A tésztát megkenjük a krémmel, a tetejét megszórjuk a kókuszreszelékkel. 1 – 2 órát a hűtőszekrényben pihentetjük, majd szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése