2020. szeptember 16., szerda

Fekete káposztás, sajtos pite

 Mivel szép idő volt augusztus végén, szeptember elején ismét szüreteltem egy adag fekete káposztát, amiből ez a finomság készült. Mindenki nagyon szerette :)

Hozzávalók( kb 6 személy részére): 60 dkg kész leveles tészta, 60 dkg fekete káposzta, 20 dkg füstölt sajt, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg préselt sonka, 1 piros paprika, 1 maréknyi főtt rizs, só, bors, 5 tojás.

Elkészítése: A fekete káposzta vastag szárát eltávolítjuk, majd kissé megvagdaljuk, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, félre tesszük. A sajtot apró lyukú reszelőn lereszeljük. A kis kockára vágott szalonnát, sonkát, paprikát kissé megpirítjuk. A tojást sózzuk, borsozzuk, villával jól felverjük. Egy kerámia tálat kibélelünk a leveles tésztával, kissé megkenjük a felvert tojással, majd belerétegezzük a sajtot, rizset, fekete káposztát, szalonnát, sonkát, paprikát , tetejére sajt kerüljön. Erre ráöntjük a felvert tojást, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd a hőt 150 fokra mérsékelve még kb 15 percig sütjük.

2 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Jól hangzik és nagyon csinos!;) Ki fogom próbálni! Igaz, a fekete káposzta nem tudom milyen, de jó lesz kelből, vagy spenótból is!:) Köszönöm.

Kati írta...

Tiffanylda, köszi :) Igen, spenóttal vagy kelképosztával is finom :) A fekete képosztáról vagyis cavolo neroról olvashatsz a blogomon is, édesanyám minden évben termeszt nekem pár tövet, nagyon szeretjük :)
https://makacskakonyhaja.blogspot.com/2016/12/fekete-kaposzta-cavolo-nero-termesztese.html