2020. szeptember 15., kedd

Hurutos, zöldséges tortellini leves

Volt még megmaradva egy adag hurutom, s egy ilyen finom leveske készült belőle, szép színét céklától kapta. Ahogy a másik levesemnél is írtam, nem szárított, hanem befőttes üvegben eltett hurutot használtam.

Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 5 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 2 krumpli, 1 karalábé, 1 kisebb darab karfiol, 1 kicsi cékla, 2 maréknyi zöldbab, 1 hagyma, 1 paprika, 4 evőkanál hurut, 2, 5 dl tejföl, 10 dkg hússal töltött száraz tortellini, kevés olaj, só, bors, 1 szál lestyán, kis csokor petrzselyemzöld.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát, a kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, céklát fedő alatt megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb 2, 5 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a kicsumázott paprikát, a lestyánt. Amikor a zöldségek már puhulni kezdtek hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, rózsáira szedett karfiolt, a  kettőbe tördelt zöldpaszulyt, együtt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tortellinit, készre főzzük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A hurutot csomómentesre kavarjuk a tejföllel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, újraforraljuk, majd megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: