2020. szeptember 20., vasárnap

Kéksajtos, brokkolis csirkemell spagettivel

 És ismét kéksajt :)

Hozzávalók ( 3 személy részére): 40 dkg kifilézett csirkemell, 5 cikk fokhagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál liszt, 4 dl tej, 2 dl zsíros tejföl, 10 dkg jó minőségű kéksajt, 40 dkg brokkoli, 1 maréknyi főtt fehérbab, só, bors. 25 dkg spagetti, 2 - 3 evőkanál reszelt parmezán a tálaláshoz.

Elkészítése: A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsolva félretesszük. A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, hideg vízzel leöblítjük, kisebb darabokra vágjuk, félretesszük. A tejfölt simára kavarjuk a tejjel.
A finomra vágott fokhagymát kissé átforgatjuk az olívaolajon vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, puhára főzzük, majd zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, néhányszor átkavarjuk, felöntjük a tejjel simára kavart tejföllel, sózzuk, borsozzuk, folyamatosan kavargatva felforraljuk, amikor sűrűsödni kezd hozzáadjuk az elmorzsolt kéksajtot, addig kavargatjuk míg a sajt elolvad, ekkor hozzáadjuk a brokkolit és a babot is, ha szükséges még ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. A spagettit a szósszal összeforgatva, parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: