2018. szeptember 27., csütörtök

Nagymamám egyszerű rétese

A nyári szabadság alatt egy kis időt (sajnos nem eleget) tudtam tölteni nagymamámmal Rigmányban, aki mindig, minden finomsággal elhalmoz, kényeztet engem, minket, most többek között ezt a finom rétest sütöttük együtt, amit egész család nagyon szeret. Isteni finom volt, pedig csak néhány összetevőből áll.
Köszönöm drága Vilma mamámnak itt is :)


Hozzávalók ( 2 adaghoz vagyis 14 darabhoz): 2 tojás, 10 evőkanál olvasztott zsír, 10 evőkanál szénsavas ásványvíz, 1 tasak vaníliás cukor, kb 80 dkg liszt ( amennyit felvesz ), só.  Liszt a szóráshoz. Porcukor a tálaláshoz. 
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kézzel alaposan kidagasztjuk, amíg könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát 14 egyenlő részre vágjuk, kis gombócokat formálunk, tenyérnyi nagyságúra kinyújtjuk, megszórjuk liszttel, felsodorjuk, csiga alakba tekerjük, ismét kinyújtjuk, bő forró olajban kisütjük. 



3 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez nekem inkább tűnik fánkszerűnek, mint rétesnek, biztos nagyon finom, viszem is a receptet :-)

Kati írta...

Anikó, a sütési módja hasonló, de az állaga egyáltalán nem fánk jellegű, de nagyon finom :)

Pleszi írta...

Szerintem is inkább lángos, mint rétes, de biztosan finom akármilyen néven.