Köszönöm drága Vilma mamámnak itt is :)
Hozzávalók ( 2 adaghoz vagyis 14 darabhoz): 2 tojás, 10 evőkanál olvasztott zsír, 10 evőkanál szénsavas ásványvíz, 1 tasak vaníliás cukor, kb 80 dkg liszt ( amennyit felvesz ), só. Liszt a szóráshoz. Porcukor a tálaláshoz.
Elkészítése: A hozzávalókat jól összegyúrjuk, kézzel alaposan kidagasztjuk, amíg könnyen nyújtható, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát 14 egyenlő részre vágjuk, kis gombócokat formálunk, tenyérnyi nagyságúra kinyújtjuk, megszórjuk liszttel, felsodorjuk, csiga alakba tekerjük, ismét kinyújtjuk, bő forró olajban kisütjük.
3 megjegyzés:
Ez nekem inkább tűnik fánkszerűnek, mint rétesnek, biztos nagyon finom, viszem is a receptet :-)
Anikó, a sütési módja hasonló, de az állaga egyáltalán nem fánk jellegű, de nagyon finom :)
Szerintem is inkább lángos, mint rétes, de biztosan finom akármilyen néven.
Megjegyzés küldése