Hozzávalók
(4 személy részére): 2 nagyobb paprika, 4 kisebb tojás, só,
bors, 4 – 5 evőkanál zsiradék.
Elkészítése:
A paprikákból 4, kb fél cm vastag kört vágunk. Az öntöttvas
serpenyőt kikenjük a zsíradékkal, a paprika karikák egyik felét
kissé megpirítjuk, majd megfordítjuk és óvatosan beleütjük a
tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd az alatta lévő forró
zsíradékkal néha a tetejét is megöntözve fedő nélkül
megsütjük.
Megjegyzés:
Ha van rá lehetőségünk és kedvünk a tojás fehérjét és
sárgáját különválaszthatjuk, először a fehérjét öntjük a
paprika karikákba, hagyjuk 1 percig sülni, majd ráhelyezzük a
sárgáját, így a sárgája biztosra nem fog befehéredni.
1 megjegyzés:
Ez de jó!
Köszönöm, druszám!
Megjegyzés küldése