Hozzávalók (kb 12 szelethez): 25 dkg zabpehely, 4 alma, 12
dkg vaj, 4 evőkanál barna cukor, 3 evőkanál
juharszirup, 2 evőkanál fahéj. A
diszítéshez, tálaláshoz: 1 alma, 3 evőkanál juharszirup.
Elkészítése: A vajat, a cukrot, a juharszirupot egy
serpenyőben megolvassztjuk, levesszük a lángról. Hozzákavarjuk a zabpelyhet és
a fahéjat, valamint a héjastól lereszelt almát. Egy tepsit kibélelünk
sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35
– 40 percig sütjük.míg a teteje
aranybarna lesz. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, majd egyetlen mozdulattal kiborítjuk, vigyázva
ne törjön el, vizes késsel téglalap alakúra szeleteljük. Zárható dobozban, papírral rétegezve, 2 – 3
napig hűtőben tárolhatjuk. Ha diszíteni szeretnénk, 1 almát meghámozva cikkekre
vágunk, a juharszirupot felforrósítve kissé karamellizáljuk benne, majd a
szeletek tetejére helyezzük.
1 megjegyzés:
Merhabalar, ne kadar leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Megjegyzés küldése