2015. augusztus 12., szerda

Nyers kajszibarack dzsem és szirup egyszerre

Lehet a szezonja már lejárt, de más gyümölccsel is működik, akár őszibarackkal is :)


Hozzávalók: 5 kg kajszibarack, kilogramonként 40 dkg cukor, 1 teáskanál szalicil vagy befőzőpor.
Elkészítése: A barackot  kimagozzuk, rászórjuk a cukrot, 1 napot állni hagyjuk, közben többször átkavarjuk, míg a cukor teljesen elolvad.  Másnap hozzáadjuk a szalicilt, a levét leszűrjük, tiszta üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk. A barackot  húsdarálón ledaráljuk, tiszta üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk, forró vízben kigőzöljük

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép színe van! És elég gyorsan kész lehet :-)

Gerdi írta...

De jó, még nem hallottam ilyen elkészítési módról, de megjegyzem! Köszönöm szépen, jövőre tesztelem! :-)

Kati írta...

Katalin, bizony:)
Gerdi, mi már meggyel is kipróbáltuk, azzal is működik:) Köszi :)