Hozzávalók (2 személy részére): 25 dkg száraztészta, 1 kis
üveg articsóka szív, 15 dkg zsenge lóbab, 20 dkg füstölt pisztráng file, só, 2
– 3 evőkanál olívaolaj, kis csokor kapor.
Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
A lóbabot kifejtjük, ha szükséges lehántjuk a szemek külső héját, kevés vízben
puhára pároljuk. Az articsóka szívet leszűrjük. Az olívaolajat felforrósítjuk,
hozzáadjuk az articsókát, a lóbabot, az összetördelt pisztrángot, kissé
összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tésztát valamint a finomra aprított kaprot,
összeforrósítjuk.
Megjegyzés: A lóbabot helyettesíthetjük zsenge fejtett
babbal is. Articsóka szívet ecetes, olajos lében tartósítva nagyobb
bevásárlóközpontokban vásárolhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése