Hozzávalók: 40
dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojássárgája, fél dl tej, 2 evőkanál cukor, 2
evőkanál liszt, 1 dkg élesztő, késhegynyi szódabikarbóna; a habhoz:4 tojásfehérje, 20 dkg cukor,20 dkg
darált dió;a töltelékhez fél
kg kimagozott meggy.
Elkészítése: A
tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a cukrot, a lisztet, az élesztőt, meleg
helyen felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a
tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, a szódabikarbónát, könnyű tésztát
gyúrunk, fél órát letakarva pihentetjük. Közben elkészítjük a habot: a
tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan hozzákavarjuk a diót. A
pihentetés után a tésztát három részre osztjuk, mindhármat kinyújtjuk a tepsi
hosszúságára, de kissé keskenyebbre , mint a tepsi. A lapok széleitől 1 – 1, 5
cm-re hosszában sűrűn meggyszemeket rakunk, majd mindkét oldalról szorosan
feltekerjük. A két tekerék közti részt megtöltjük a diós habbal. Ezt
megismételjük a másik két kinyújtott tésztalappal is, így három rudat kapunk. A
rudakat előmelegített sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig sütjük. Ha a hab
túlságosan sülne, sütőpapírt teszünk a sütemény tetejére, hogy a hab ne égjen
meg. A süteményt kihűlés után szeleteljük.
1 megjegyzés:
Kár, hogy megkóstolni nem tudjuk... Nagyon finomnak néz ki! :-)
Megjegyzés küldése