2015. augusztus 10., hétfő

Sárgarépás saláta

Maradékokból is elkészíthető.


Hozzávalók (2 személy részére): 3 közepes új sárgarépa, 20 dkg kicsontozott csirkemell, 6 kínai kel levél, kis csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk, majd pici vizet töltve rá puhára pároljuk, zsírjára sütjük, hagyjuk kihűlni. A sárgarépát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kínai kelt csíkokra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat  öszzeforgatjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet, ha szükséges még sózzuk. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: A salátához maradék sült húst is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések: