Hozzávalók (2
személy részére): 3 közepes új sárgarépa, 20 dkg kicsontozott csirkemell, 6
kínai kel levél, kis csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál
balzsamecet, só, bors, kevés olaj.
Elkészítése: A
csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a felforrósított
olajon fehéredésig pirítjuk, majd pici vizet töltve rá puhára pároljuk,
zsírjára sütjük, hagyjuk kihűlni. A sárgarépát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn
lereszeljük, a kínai kelt csíkokra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat öszzeforgatjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a
balzsamecetet, ha szükséges még sózzuk. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: A
salátához maradék sült húst is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése