2015. augusztus 19., szerda

Sült articsóka joghurtos mártogatóssal

Még mindig articsóka :)


Hozzávalók (2 személy részére): 2 articsóka, 1 citrom, 3 cikk fokhagyma, kevés olívaolaj, só, bors, 2 dl natúr joghurt, kis csokor petrezselyemzöld, 2 evőkanál citromlé, 10 közepes krumpli.

Elkészítése: Az articsókát kettőbe majd pedig 6 szeletre vágjuk, evőkanállal a haját kiszedjük. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, beletesszük az articsókát, rászorítjuk a citrom levét, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet töltve rá fedő alatt puhára pároljuk, majd megpirítjuk. A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, forró olajban pirosra sütjük. A joghurtot elkeverjük a finomra aprított petrezselyemzölddel és a citromlével. A sült articsókát a krumplival és a mártogatóssal tálaljuk. Amikor az articsóka elkészült a szélső szirmoktól indulva kihuzogatjuk a szirmokat, és a fogunkkal vagy egy teáskanállal kivájjuk a szirmok alsó részén, belül lévő húsos részt, a mártással és a töltelékkel fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

Anazar írta...

Remek kombináció, csorog a nyálam!

Kati írta...

Anazar, igen, nagyon finom :)Puszi :)