Hozzávalók: 5 kg kajszibarack, kilogramonként 40 dkg cukor,
1 teáskanál szalicil vagy befőzőpor.
Elkészítése: A barackot kimagozzuk, rászórjuk a cukrot, 1 napot állni
hagyjuk, közben többször átkavarjuk, míg a cukor teljesen elolvad. Másnap hozzáadjuk a szalicilt, a levét
leszűrjük, tiszta üvegekbe töltjük, ledugaszoljuk. A barackot húsdarálón ledaráljuk, tiszta üvegekbe
töltjük, ledugaszoljuk, forró vízben kigőzöljük
3 megjegyzés:
De szép színe van! És elég gyorsan kész lehet :-)
De jó, még nem hallottam ilyen elkészítési módról, de megjegyzem! Köszönöm szépen, jövőre tesztelem! :-)
Katalin, bizony:)
Gerdi, mi már meggyel is kipróbáltuk, azzal is működik:) Köszi :)
Megjegyzés küldése