Hozzávalók (2
személy részére): 20 dkg száraztészta, 2 köyepes uborka, 1 paprika, 15 dkg
füstölt csirkesonka, só, bors, kis csokor kapor, kevés olaj. A majonézhez: 2
tojássárgája, 1 teáskanál mustár, 1, 5 dl olaj, 2- 3 evőkanál tejföl.
Elkészítése: A
tésztát enyhén sós vízben, kevés olaj hozzáadásával kifőzzük, leszűrjük,
kihűtjük. Az uborkát, paprikát, sonkát kockára vágjuk, a kaprot finomra
aprítjuk. A tojássárgáját elkeverjük a mustárral, lassanként adagolva hozzá az
olajat sima majonézt kavarunk, a tejföllel hígítjuk. A majonézhez hozzákeverjük
a tésztát, az uborkát, a paprikát, a sonkát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk,
behűtve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése