Hozzávalók(4 személy részére): 1, 5 kg káposzta, 25 dkg
bacon, 1 hagyma, 15 dkg sajt, só, bors, kevés olaj, 30 dkg száraztészta.
Elkészítése: A káposztát legyaluljuk. A bacont kockákra
vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre
dinszteljük a felforrósított olajon, hozzáadjuk
a káposztát, sózzuk, 10 percig együtt pirítjuk, majd kb fél dl vizet
töltve rá fedő alatt puhára pároljuk, hozzáadjuk a megpirított bacont, majd
zsírjára sütjük, végül borsozzuk. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A
káposztát a tésztával és az elmorzsolt sajttal tálaljuk.
1 megjegyzés:
Különleges lehet! Én csak hagyományos káposztás tésztát szoktam készíteni, de ez nagyon finomnak látszik :-)
Megjegyzés küldése