2017. január 6., péntek

Céklás bruschetta

Erről csak annyit tudok mondani, hogy valami mennyei finom. Egyszerűen imádtuk :) Ki ne hagyjátok!


Hozzávalók (2 személy részére): 2 közepes cékla, 3 dkg telemea vagy feta sajt, 6+1  cikk fokhagyma, kis csokor friss kapor, só, bors, 2 – 3 evőkanál olívaolaj, 2 – 3 evőkanál citromlé, 15 dkg krémsajt, 1 teljes kiőrlésű, magos bagett (kifli).
Elkészítése: A céklát alufóliába csomagoljuk, a sütőben megsütjük, hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, apró kockára vágjuk. A céklához hozzáadjuk a szintén apró kockára vágott telemeát vagy fetát, a finomra aprított fokhagymát és kaprot, az olívaolajat, a citromlét, a sót, a borsot, összekavarjuk. A bagettet felszeleteljük, száraz serpenyőben megpirítjuk, megkenjük egy meghámozott cikk fokhagymával, pici olívaolajjal, krémsajttal, majd ráhalmozzuk a céklát. Azonnal fogyasztjuk.

3 megjegyzés:

Noryta írta...

Guszta és szép a kép is. Ezek a színek, hmmm... :) Puszik! xxx

Kati írta...

Noryta, köszi, nagyon finom :) Puszik neked is :)

Névtelen írta...

Köszönjük szépen a finom receptet, fogok készíteni