Isteni finom spárgaleves, csak ajánlani tudom :)
Hozzávalók
(4 – 5 személy részére): 1 petrezselyemgyökér, 5 cikk
fokhagyma, 25 dkg zöldspárga, só, bors, csorrintásnyi olaj, 5 dkg
vékonylaska, 5 dkg reszelt cheddar sajt, 2 dl főzőtejszín, 1 lime (vagy
citrom) leve, kis csokor friss petrezselyemzöld.
Elkészítése: A petrezselyemgyökeret meghámozzuk, lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, a spárga fás szárát eltávolítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, a törékeny bimbóját félretesszük.A petrezselyemgyökeret és a fokhagymát kissé megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a spárgát (a bimbókat csak később adjuk hozzá), sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1, 5 liter vízzel, amikor felfőtt hozzáadjuk a vékonytésztát is, együtt készre főzzük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, besűrítjük, belekavarjuk a sajtot, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, végül a limemal savanyítjuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Elkészítése: A petrezselyemgyökeret meghámozzuk, lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, a spárga fás szárát eltávolítjuk, falatnyi darabokra vágjuk, a törékeny bimbóját félretesszük.A petrezselyemgyökeret és a fokhagymát kissé megdinszteljük az olajon, hozzáadjuk a spárgát (a bimbókat csak később adjuk hozzá), sózzuk, borsozzuk, felöntjük kb. 1, 5 liter vízzel, amikor felfőtt hozzáadjuk a vékonytésztát is, együtt készre főzzük, majd hozzáadjuk a főzőtejszínt, besűrítjük, belekavarjuk a sajtot, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, végül a limemal savanyítjuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése