Az almás kenyérpuding a velenceik egyik kedvenc édes reggelije, nem is csodálkozom, mert isteni finom. :)
Hozzávalók (egy kisebb kerek piteformához): 25 dkg maradék száraz kenyérbél, 5 dl tej, 5 dkg barna cukor, 7,5 dkg liszt, 1, 5 kávéskanál sütőpor, 1 tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2 alma, 10 dkg mazsola. A diszítéshez: 1 alma, 1 evőkanál barna cukor, 3 dkg vaj.
Elkészítése: A tejet pár perc alatt felmelegítjük a cukorral, addig kavargatjuk, míg a cukor elolvad. A darabokra tördelt kenyérbelet egy tálba helyezzük, leöntjük a cukros tejjel, fél órát pihentetjük. A mazsolát leforrázzuk kb fél dl vízzel, szintén állni hagyjuk, míg megpuhul. Az almát héjastól lereszeljük. A lisztet elkavarjuk a sütőporral. A kenyeres tejes masszához hozzáadjuk a felvert tojást, a sütőporos lisztet, a leszűrt mazsolát, a lereszelt almát, egynemű masszává kavarjuk.
A piteformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk, a megmaradt almából vékony szeleteket vágunk, ezzel tetszőlegesen diszítjük a tetejét, rákockázzuk a vajat, megszórjuk a barna cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára pirul.
Langyosan vagy kihűlve szeleteljük.
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik. Lehet, hogy még ma megsütöm.
Horimarika, majd írj ha megsütötted kérlek, hogy ízlett - e?
Megjegyzés küldése