2022. október 19., szerda

Arancini, az olasz rizsgombóc

Ha már az olasz konyhánál tartunk, ezek a rizsgolyók is nagyon finomak :)


Hozzávalók (4 személy részére) 2
0 dkg, rizottó rizs (vagy más gömbölyű szemű rizs), 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, kb 1 liter zöldség alaplé vagy víz, 5 dkg zöldborsó, 5 dkg reszelt parmezán, 1 kis kocka vaj, só, kevés olaj. Továbbá:1 mozzarella golyó, 1 tojás, só, bors, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

Először egy rizottót készítünk. Az alaplét felforraljuk, melegen tartjuk. A finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a rizst, kissé átforgatjuk, felöntjük annyi alaplével ami éppen elfedi, ahogy elfő az alaplé róla, fokozatosan adunk még hozzá, mjg a rizs megpuhul, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a zöldborsót, majd a tűzröl levéve belekavarjuk a parmezánt és a vajat. Egy lapos edényben elterítve hagyjuk teljesen kihűlni. A mozzarellát apró kockákra vágjuk. A tojást felverjük a sóval borssal. A hideg rizottóból vizes kézzel golyókat formázunk, a közepükbe nyomunk egy mozzarella kockát, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban kisütjük. Azonnal tálaljuk.

Megjegyzés: Általában előételként szolgálják fel, adhatunk mellé paradicsomszószós vagy akár friss paradicsomból készült mártogatót vagy vegyes salátát is.


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez Isteni finom már nem vagyok nagy húsevő köszi