2022. október 17., hétfő

Cocido Madrileno/Madridi csicseriborsó leves egyszerűen

Nagyon finom spanyol leves egysyerű változatban elkészítve, ízvilága hasonló a mi paszulylevesünkhöz.

Hozzávalók (6 személy részére): 40 dkg száraz csicseriborsó, 30 dkg sertés hasaalja, 15 dkg húsos szalonna, 20 dkg chorizo kolbász, 2 nagyobb sárgarépa, 1 hagyma, 3 cikk fokhagyma, 4 krumpli, só.

Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk. A felszeletelt sertés hasaaljat, a kakastaréj formára vágott szalonnát, a chorizót kb 2 liter vízben főni tesszük, kb 1 óra főzés után hozzáadjuk a csicseriborsót, a hagymát egészben, a falatnyi kockákra vágott sárgarépát, sózzuk, együtt főzzük, amikor a csicseriborsó már puha hozzáadjuk a kockára vágott krumplit is, készre főzzük.


Megjegyzés: Más húsfélét is használhatunk a leveshez, marhalábszárat, sertéscsülköt vagy bokát, sonkát. A chorizo kolbászt paprikás kolbásszal is helyettesíthetjük. Ezt a levest a spanyolok eredetileg 3 fogásként tálalják, először a zöldségeket külön, majd a leszűrt levesbe vékonytésztát főznek, ezt főételként, és végül a húsokat.


Nincsenek megjegyzések: