Egyszerű és nagyszerű amikor húsmentes,gyorsan elkészülő fogásra vágyunk.
Hozzávalók ( 2 személy részére): 20 dkg gomba, só, bors, 2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék, kevés olaj. A tzatzikihez: 1 fél kigyóuborka, 6 cikk fokhagyma, 3 evőkanál tejföl, 1, 5 dl görög joghurt, só. A tálaláshoz 2 nagyobb wrap, maréknyi koktélparadicsom, hagyma szeletek (fél hagyma), maréknyi saláta levél,1- 2 retek.
Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk 5 percet állni hagyjuk, majd jól kiszorítjuk, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a tejfölt, a joghurtot, pici sót, alaposan összekavarjuk. A koktélparadicsomot, póréhagymát felkarikázzuk.
A wrappokat száraz serpenyőben kissé megpirítjuk.
A gombát hosszúkásabb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a mediterrán fűszerkeverékkel,forró olajon 3 – 4 perc alatt megpirítjuk.
Ezután megtöltjük a wrappokat a salátával, egy evőkanál tzatzikivel, ráhelyezzük a gombaszeleteket, a hagymát, a koktélparadicsomot, retket,az alsó felét ráhajtjuk a töltelékre, majd jobbról és balról betakarjuk. Azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés: Ha csomagolni szeretnénk, a tzatzikit ne tegyük bele, hanem csomagoljuk mellé egy kis dobozban, tálaláskor hozzáadható, hogy ne áztassa el a wrappot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése