Annyit mondhatok, hogy isteni finom :) A ropogós réteg a tetején, s a puha alma az alján , hm....
Hozzávalók: (egy kisebb kerek tortaformához): 5 alma, egy fél citrom leve, 3 tojás, 20 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, pici só, 13 dkg liszt.
Elkészítése: Az almákat meghámozzuk, kisebb vékony szeletekre vágjuk, beleforgatjuk a citromlébe.A cukrot és a vaníliás cukrot habosra kavarjuk a sóval, a tojásokkal, míg szépen kifehéredik, majd folyamatosan adagolva hozzádjuk a lisztet, beleforgatjuk, míg egynemű masszát kapunk.A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, az aljába szórjuk a citromos almát, majd rásimítjuk a masszát.180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük.
Megjegyzés: A sütemény tetején egy ropogós réteg fog képződni sütés közben, mely tálaláskor kiemeli a sütemény puhaságát, az alma szaftosságát. Izlés szerint porcukrot is szórhatunk a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése