2022. október 12., szerda

Kéksajtos brokkoli krémleves

 Egyik kedvenc krémlevesem :) A kéksajt teszi igazán különlegessé :) Jelen esetben Blue Stiltont használtam hozzá.

Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 50 dkg brokkoli, 4 krumpli, fél póréhagyma, 5 cikk fokhagyma, só, bors, 10 dkg jó minőségű kéksajt, 5 dkg vaj.

Elkészítése: A karikára vágott póréhagymát és a finomra aprított fokhagymát sózzuk, borsozzuk, megdinszteljük a vajon, felöntjük kb 1, 5 liter forró vízzel, amikor újraforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a brokkoli torzsáját, puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, kb 5 percig együtt főzzük, amíg a szép zöld színét megőrzi. Amikor a brokkoli is megpuhult botmixer segítségével pürésítjük, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk, végül belemorzsoljuk a kéksajtot, hagyjuk elolvadni.

Tálaláskor még szórhatunk kéksajtot a tetejére.


Nincsenek megjegyzések: