2022. október 13., csütörtök

Csicseriborsós, édeskrumplis saláta

 Igazi őszi saláta, nagyon ízlett nekünk :)

Hozzávalók (4 személy részére): 10 dkg száraz csicseriborsó, 1 nagyobb édeskrumpli, egy kis darab póréhagyma, két maréknyi jégsaláta vagy római saláta, 5 dkg kéksajt, 2 evőkanál pirított mandulapehely, 2 – 3 evőkanál olívaolaj, pici só.

Elkészítése: A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. Az édeskrumplit meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk, kevés olívaolajjal megszórva sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A salátát feltépkedjük, a póréhagymát vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a csicseriborsót, az édeskrumplit, ízlés szerint picit megsózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, tálaláskor a tetejére szórjuk az elmorzsolt kéksajtot és a pirított mandulát.

Megjegyzés: Izlés szerint pici balzsamecettel is meglocsolhatjuk. Készíthetjük csicseriborsó könzervből is, édeskrumpli helyett sütőtököt is használhatunk.


2 megjegyzés:

Verus írta...

Nem szeretem a csicseriborsót, de így, ebben a változatban kipróbálnám, nagyon jól néz ki! Kukkants be hozzám, hátha találsz kedvedre valót Te is! :)

horimarika írta...

Én a kéksajtot nem szeretem. Egyebekben ez nagy kedvencem lenne. Ki fogom próbálni.