Igazi
nyári fogás az alábbi tészta, a kapor adja a frisességét.
Hozzávalók
( 4 személy részére): 50 dkg
száraztészta, 1 nagy csokor friss kapor, 4 dl tej, 1, 5 dl tejföl,
30
dkg tehéntúró, 3 evőkanál liszt, kevés olaj, 1 evőkanál vaj, só,
bors.
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A gombát felszeleteljük,
kevés olajon megpirítjuk. A vajat és az olajat felforrósítjuk,
hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra
aprított kaport, kissé átpirítjuk, felöntjük a tejjel,
felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a gombát, a tehéntúrót, sózzuk,
borsozzuk, összeforraljuk, a kifőzött tésztával összeforgatjuk.
Megjegyzés: Tehéntúró helyett rikottával is készíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése