2019. április 17., szerda

Tehéntúrós, kapros tészta


Igazi nyári fogás az alábbi tészta, a kapor adja a frisességét.


Hozzávalók ( 4 személy részére): 50 dkg száraztészta, 1 nagy csokor friss kapor, 4 dl tej, 1, 5 dl tejföl, 30 dkg tehéntúró, 3 evőkanál liszt, kevés olaj, 1 evőkanál vaj, só, bors.
Elkészítése: A tésztát a szokásos módon kifőzzük. A gombát felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk. A vajat és az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, rózsaszínre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra aprított kaport, kissé átpirítjuk, felöntjük a tejjel, felforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a gombát, a tehéntúrót, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, a kifőzött tésztával összeforgatjuk.

Megjegyzés: Tehéntúró helyett rikottával is készíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: