2019. április 8., hétfő

Pipirisaláta ( versengősaláta, salátaboglárka ) leves rántottával

Itt a tavasz, jöhetnek az erdei, mezei zöldek :) Köszönet anyukámnak :)


Hozzávalók (5 - 6 személy részére): 15 dkg füstölt szalonna, 6 tojás, só, bors. 1 kg pipirisaláta ( salátaboglárka), 1fej fokhagyma, kapor, só, bors, 2 evőkanál ecet, pici olaj. Az eresztékhez: 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 dl tej.
Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk,  megpirítjuk. A tojásokat a sóval, borssal felverjük, a szalonnára öntjük, kavargatás nélkül megsütjük omlettnek, hagyjuk kihűlni, kockákra vágjuk.
Kb 2 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a kockára vágott omlettet, 5 percig főzzük, majd beletesszük a pipirisalátát (salátaboglárkát) a fokhagymát, a kaprot, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük. A tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, a tejjel és kevés vízzel hígítjuk, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, besűrítjük. A tűzről levéve az ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések: