2019. április 13., szombat

Zöldséges krumplileves

Édesanyám készítette ezt a finom zöldséges krumplilevest, értem, a diétám miatt :) Sok - sok krumplileves van a blogomon, különféle változatok, most láttam, hogy egy - két kivétellel mind hússal készültek :)


Hozzávalók ( 4 - 5 személy részére): kb 80 dkg krumpli, 2 közepes sárgarépa, 3 hagyma, 1 kápia paprika, 4 - 5 paradicsom, só, bors, friss petrezselyemzöld, kevés olaj, 2 evőkanál ecet. A rántáshoz: 1 evőkanál liszt, kevés olaj, pirospaprika, 2, 5 dl tej.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a vékonyra karikákra szeletelt sárgarépát, a csíkokra vágott kápia paprikát, kissé átpirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, amikor felforrt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, puhára pároljuk. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott paradicsomot, készre főzzük. A lisztet rózsaszínre pirítjuk az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, felöntjük a tejjel s kevés vízzel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, összeforraljuk, ecettel savanyítjuk, finomra aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: