2019. március 11., hétfő

Spenótos, túrós tekercs

Fini és egészséges :)


Hozzávalók: 10 dkg liszt, 15 dkg teljes kőrlésű búzaliszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 2 evőkanál olívaolaj; a töltelékhez: kb. 60 dkg spenót, 5 cikk fokhagyma, pici olaj, 30 dkg júhtúró. A kenéshez:1 tojás
Elkészítése: A spenótot leforrázzuk, leszűrjük, késsel kissé megvagdossuk, a finomraaprított fokhagymával együtt az olajon kissé átforgatjuk. Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük, felfuttatjuk. A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, az élesztős tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük. Amikor a tészta megkelt, vékonyra nyújtjuk, megkenjük a spenóttal, rámorzsoljuk a túrót, utána pedig szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 2 cm széles darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt kör alakú tepsibe helyezzük, megkenjük a felvert tojással, 180 fokra előmelegített sütőben, 15- 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: A júhtúrót bármilyen más sajttal is helyettesíthetjük.

1 megjegyzés: