Ennek
a ragunak a különlegességét a fahéj használata adja, ami nem
megszokott fűszer felénk, de ne féljünk kipróbálni, mert
fenségez ízben lesz részünk.
Hozzávalók
( 2 személy részére): 60 dkg
bőr nélküli kacsamell, 3 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 2 evőkanál
liszt, 3 teáskanál őrölt fahéj, 1 dl jó minőségű vörösbor,
60
dkg
paradicsom
konzerv (
szeletelt), 1 evőkanál cukor, 2 babérlevél, olívaolaj, só,
bors. Reszelt parmezán sajt a tálaláshoz.
Elkészítése:
A kacsamellet hosszában csíkokra szeleteljük. A finomra aprított
hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kacsamellet,
fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az áttört
fokhagymát, a lisztet, kissé átforgatjuk, ráöntjük a vörösbort,
kissé hagyjuk elpárologni, majd felöntjük 4 – 5 dl vízzel,
összeforraljuk, hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, a paradicsomot, a
babérlevelet, takaréklángon, fedő alatt együtt puhára pároljuk,
míg a leve szószos állagú lesz. Ha szükséges a vizet közben
még pótoljuk.
Kifőzött
tésztával tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezán sajttal.
Megjegyzés:
Konzer paradicsom helyett sűrített paradicsommal vagy házi
paradicsomlével is készíthetjük. Sűrített paradicsomból
kevesebbet használunk, kb 30
dkg –
ot, ha hézi paradicsomlével készítjük, akkor kevesebb vizet és
picivel több paradicsomlét adjuk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése