És kenyér is készült a maradék lilakrumpliból :) Finom lett :)
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 púpozott evőkanál só, 2 maréknyi lereszelt lila krumpli ( kb 3 közepes méretű krumpli), kb 7 dl langyos víz, 1 teáskanál cukor.
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. A sót a többi vízben feloldjuk. A lisztet megszitáljuk. A hozzávalókat összegyúrjuk, alaposan kidagasztjuk, míg hólyagos lesz, letakarjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük, amikor megkelt kissé átgyúrjuk, kilisztezett kenyérformába vagy vaslábasba helyezzük, ismét kelesztjük kb. 30 percet, a tetejét éles kézzel bevagdossuk, megkenjük langyos vízzel, 230 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. 25 perc után a tetejét kétszer megkenjük forró vízzel. A megsült kenyeret konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése