2019. január 24., csütörtök

Spenótos, sajtos kifli

Ez egy isteni finom kifli reggelire, vagy akár ebédre a munkahelyre :)



Hozzávalók ( 32 darabhoz): 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 evőkanál tejföl, pici só, 2 dkg élesztő, kb 1 dl tej, teáskanál cukor. A töltelékhez: 20 dkg sajt, 50 dkg spenót, 4 cikk fokhagyma, csorrintásnyi olaj. A kenéshez: 1 tojás.
Elkészítése: A sajtot lereszeljük. A spenótot pici olajon a finomra aprjtott fokhagymával kissé megpároljuk, míg a spenót csak épp összeesik. Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgával, a tejföllel, a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, alaposan összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. A tésztát négy részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk, négybe, majd nyolcba vágjuk, a szélesebbik részére halmozzuk a sajtot, a spenótot, kifli formára feltekerjük, a tetejét megkenjük a felvert tojással. Sütőpapírral bálelt tepsibe egymástól kissé távolabb helyezzük, 180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: