Hozzávalók
( 32 darabhoz): 50
dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 tojássárgája,
3 evőkanál tejföl, pici só, 2 dkg élesztő, kb 1 dl tej,
teáskanál cukor. A töltelékhez: 20
dkg sajt, 50 dkg
spenót, 4 cikk fokhagyma, csorrintásnyi olaj. A kenéshez: 1 tojás.
Elkészítése:
A sajtot lereszeljük. A spenótot pici olajon a finomra aprjtott
fokhagymával kissé megpároljuk, míg a spenót csak épp
összeesik. Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojássárgával, a
tejföllel, a sóval, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, alaposan
összegyúrjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük. A tésztát
négy részre osztjuk, egyenként kör alakúra nyújtjuk, négybe,
majd nyolcba vágjuk, a szélesebbik részére halmozzuk a sajtot, a
spenótot, kifli formára feltekerjük, a tetejét megkenjük a
felvert tojással. Sütőpapírral bálelt tepsibe egymástól kissé
távolabb helyezzük, 180
fokra
melegített sütőben kb. 20
perc alatt aranysárgára
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése