Hozzávalók
( 4 – 5 személy részére): 50
dkg
krumpli, 50
dkg
spenót, 15 dkg füstölt kolbász, 8 cikk fokhagyma, só, 2 dl
tejföl, kis csokor friss kapor., 3 – 4 evőkanál ecet. Az
eresztékhez: 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej.
Elkészítése:
A kolbászt karikára vágjuk, kissé megpirítjuk. Kb 2, 5 liter
vizet főni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk a kockára vágott
krumplit, a megpirított kolbászt, a sót, együtt puhára főzzük.
Amikor a krumpli megpuhult hozzáadjuk a kissé megvágott spenótot,
a finomra aprított fokhagymát, együtt készre főzzük. Közben
elkészítjük az eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a
liszttel, a tejföllel, felöntjük a tejjel, hőkiegyenlítéssel a
leveshez adjuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaport, az
ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése