2019. január 25., péntek

Spenótos krumplileves

Nagyon, de nagyon finom, friss, mégis laktatós leves :)



Hozzávalók ( 4 – 5 személy részére): 50 dkg krumpli, 50 dkg spenót, 15 dkg füstölt kolbász, 8 cikk fokhagyma, só, 2 dl tejföl, kis csokor friss kapor., 3 – 4 evőkanál ecet. Az eresztékhez: 2 evőkanál liszt, 1 tojás, 2 dl tej.
Elkészítése: A kolbászt karikára vágjuk, kissé megpirítjuk. Kb 2, 5 liter vizet főni teszünk, amikor felfőtt hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megpirított kolbászt, a sót, együtt puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult hozzáadjuk a kissé megvágott spenótot, a finomra aprított fokhagymát, együtt készre főzzük. Közben elkészítjük az eresztéket: a tojást csomómentesre kavarjuk a liszttel, a tejföllel, felöntjük a tejjel, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Végül hozzáadjuk a finomra vágott kaport, az ecettel savanyítjuk.


Nincsenek megjegyzések: