Hozzávalók
(
26*36 cm-es tepsihez )
Barna
piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál olaj, 4
evőkanál víz, 4 evőkanál liszt, 1 evőkanál kakaópor. A fehér
tésztához: 6 tojásfehérje, 22 dkg cukor, 10
dkg pirított
dió, 1 üveg mag nélküli meggybefőtt lecsepegtetve, 16 dkg
finomliszt. A krémhez: 6 tojássárgája, 20
dkg cukor, 3 dl
tej, 1 tasak vaníliás
pudingpor,
3
tasak vaníliás cukor, 25 dkg vaj. Csokimázhoz: A
csokimázhoz: 20 dkg keserű csokoládé, 2 dl növényi
tejszín, 5 dkg vaj.
Kevés
kókuszreszelék a diszítéshez.
Elkészítése:
Barna piskóta: A tojások sárgáját és fehérjét
különválasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá
verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és a
vizet, óvatosan összeforgatjuk, majd beleforgatjuk a kakaóporral
elkevert lisztet. 180
fokra
előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 15 – 20
perc
alatt megsütjük. Amikor már langyos eltávolítjuk róla a
sütőpapírt, egy vékony lapot fogunk kapni, ne ijedjünk meg.
Fehér
tészta: A diót nagyobb darabokra vágjuk, száraz serpenyőben
megpirítjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük,
hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és a meggyet. 180
fokra
előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsiben 15 – 20
perc
alatt megsütjük, hagyjuk kihűlni.
A
krém: A tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingport
csomómentesre keverjük a hideg tejjel, majd alacsony hőfokon
folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik. Sűrűn
kevergetve kihűtjük a krémet, majd hozzáadjuk a puha vajat és
kézi mixerrel habosra kavarjuk.
Összeállítás:
A
barna piskótára simítjuk a krémet, majd befedjük a fehér
tésztával. Elkészítjük a csokimázt: A
csokimázhoz a tejszínt felmelegítjük, a tűzről levéve
megolvasztjuk benne a csokoládét, a vajjal fényesítjük, a
sütemény tetejére kenjük, hagyjuk megdermedni. Megszórjuk a
kókuszreszelékkel.
A
süteményt egy éjszakát pihentetjük, másnap szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése